nl fr

Over Cobatim

 

OVER COBATIM | NIEUWS

cobatim is specialist in de productie van maatwerk in prefabbeton voor woning-, appartements- en utiliteitsbouw. De jarenlange ervaring, de knowhow, de permanente opleiding van het personeel en voortdurende innovatie van het productieproces staan garant voor de levering van kwalitatief hoogstaande betonelementen.

Klantgerichtheid staat hierbij centraal en dit vertaalt zich in het stipt nakomen van afgesproken leveringstermijnen en een intensieve communicatie met de klant om tot een optimale en vlotte samenwerking te komen. Eén van de troeven hierbij is de intensieve samenwerking met diverse onafhankelijke teken- en studiebureaus voor het uitwerken van de productietekeningen. De wederzijdse kennisoverdracht en de flexibiliteit die hier het gevolg van zijn, zorgen ervoor dat kwalitatieve productietekeningen snel ter goedkeuring kunnen worden voorgelegd.

cobatim breidt regelmatig het assortiment uit. Naast de traditionele productie van kolommen, balken, wanden en plinten heeft cobatim ook referenties op het vlak van levering van meer specifieke producten zoals tribune elementen in zowel grijs als gekleurd beton, U-vormige elementen, ondersteuningsconstructies voor leidingen, elementen met een gestructureerd oppervlak, kokers, ... Om in te kunnen spelen op de steeds strengere isolatie-eisen, worden sandwichpanelen zonder koudebruggen geproduceerd. Ook de eisen inzake brandweerstand creëren nieuwe kansen. Bij dit alles staat maatwerk centraal. De steeds frequentere toepassing van gevelkaders is een mooi voorbeeld van de bijdrage die cobatim levert aan de optimalisatie van het bouwproces. Eén gevelkader vervangt verschillende kleinere elementjes (wandjes, kolommen en balkjes). Dit zorgt voor een grote tijdswinst tijdens de montage (één element plaatsen in plaats van verschillende) en verkort het bouwproces (vermijden van droogtijden als gevolg van het opgieten op de werf).

De medewerkers van cobatim adviseren U graag bij het zoeken naar een technisch en economisch optimale oplossing.

Het beheersen van de volledige logistiek vormt de grootste uitdaging. Aspecten hiervan zijn het tijdig ter beschikking stellen van productietekeningen en de productievolgorde bepalen en respecteren, die afgestemd is op de montagevolgorde. Daarom heeft cobatim specifieke methodes ontwikkeld die dit alles ondersteunen en ervoor zorgen dat dit net één van haar troeven vormt. Een nauwe samenwerking tussen cobatim als producent, de ingenieur en de werf, leidt tot korte doorlooptijden en een economisch optimaal resultaat voor alle partijen.

De medewerkers van cobatim hebben een nooit aflatende aandacht voor kwaliteit, zowel van de geleverde producten als van de geleverde service en streven een permanente verbetering na. Uiteraard worden alle producten geleverd met een CE-label.

cobatim voorziet in zijn eigen stroomvoorziening dankzij de zonnepanelen die zich op het dak van de productiehallen bevinden. De afvalstromen worden tot een minimum beperkt en worden gescheiden afgevoerd. Op deze manier wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

Bedrijfsfilm

 

 


 

Nieuws


COBATIM breidt zijn activiteiten verder uit met de oprichting van de afdeling STEEL PROCESSING

Deze nieuwe afdeling is gevestigd te Olsene (Zulte) op de oude AGOS site en produceert sinds begin maart maatwerk in staal.
De site van ongeveer 30.000 m² wordt ook de hoofdzetel van de firma STABIL één van de bedrijven uit de VT Invest Group.
Door de overname van het state of the art productieapparaat en het behoud van de tewerkstelling van een 10-tal gekwalificeerde lassers en operatoren is de verder zetting verzekerd onder COBATIM STEEL PROCESSING.

^Terug naar boven

 Cobatim werkt aan constante groei en verbetering

Ondernemers16-low_Deel38.jpg

Cobatim uit Komen is gespecialiseerd in de productie van maatwerk in prefabbeton voor de woning-, appartements- en utiliteitsbouw en levert zijn producten aan alle grote Belgische aannemers.
“Het succes van een betonbedrijf hangt au fond af van een gedegen vakkennis en de inzet van de mensen op de vloer”, weet bestuurder Geert Van Tornhaut.

[ lees hier het volledige artikel (verschenen in 'West- Vlaanderen Ondernemers #16’).]

^Terug naar boven

 


Cobatim wint FEBE Elements Award 2016

DSC_6215.jpg

Cobatim kaapt 1ste prijs weg in categorie "precast in buildings'.

We mochten onze prijs dinsdag 29 november in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse uitreiking in Antwerpen.

Het bekroonde project Foodmet is het pilootproject van het masterplan voor de herontwikkeling van de Slachthuizensite in Anderlecht.
Het gebouw omvat handelsruimte, een restaurant, een stadsboerderij, parking en logistieke ruimte, een deel van de bestaande groentenen fruitmarkt, de beenhouwerijen.... 
Het zijn de door Cobatim geproduceerde prefab betonpanelen met grote ornamentele uitsnedes die het gebouw zijn identiteit verlenen
De economische optimalisatie leidt tot ware poëzie.

Klik hier voor meer  info (opent een PDF met tekst en foto's)

Ook de website van FEBE wijdt er een artikel aan: www.febeawards.be

ORG_SOMA_foto_07-cFilip-Dujardin.jpg

(Foto ©Filip Dujardin)

^Terug naar bovenFEBE-lid Cobatim op de biënnale van Venetië

Op de architectuurbiënnale van Venetië is een installatie te zien waar FEBE-lid Cobatim aan meewerkte.
Het gaat om een module - of een maquette op ware grootte – van SOMA, een nieuwe markthal voor de slachthuizen van Anderlecht.
Het ontwerp werd geleverd door de architecten van Organization for Permanent Modernity.
Zij waren genodigde op de architectuurbiënnale.
La Biennale di Venezia loopt nog tot 27 november. 

Hieronder kan u enkele foto's zien:

Foto's © ORG

Meer info omtrent de Biënnale: http://www.labiennale.org/en/Home.html

^Terug naar boven